Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Zacht eiwitarm sandwichbrood

  • Recept maakt: 4 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: Rusttijd: 2h30 / Bereidingstijd: 25 minuten / Speciale benodigdheden: Een keukenrobot met een garde, een grote cakebakvorm
Stap 1

Los de gist op in de ProZero® bij kamertemperatuur. Laat vijf minuten staan.

Stap 2

Snijd de boter in kleine blokjes en bewaar apart in een kom op kamertemperatuur.

Stap 3

Meng het meel, het zout en de suiker op een lage snelheid met de keukenrobot.

Stap 4

Voeg geleidelijk het mengsel van ProZero® en gist toe en verhoog de snelheid van de garde.

Stap 5

Voeg geleidelijk de blokjes boter toe zodra het mengsel stevig wordt.

Stap 6

Zet de keukenrobot af wanneer het deeg goed gemengd is.

Stap 7

Dek de kom af en laat een uur rijzen bij 30°C (op de radiator). Het deeg moet in grootte verdubbelen.

Stap 8

Haal het deeg uit de kom en druk de lucht er uit.

Stap 9

Vul de bakvorm voor 2/3 met het deeg.

Stap 10

Dek af en laat weer anderhalf uur rijzen zoals in stap 8.

Stap 11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 12

Bak gedurende 25 minuten in de oven.

Stap 13

Haal het brood meteen uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

Je kunt dit recept ook maken met een grote kom en een garde!

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 18g verse gist / 6g droge gist
  • 300ml ProZero®
  • 120g zachte, ongezouten boter
  • 500g eiwitarm meel
  • 8g fijn zout
  • 9g suiker