Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Veggie burger

  • Recept maakt: 4 burgers
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • KOOKTIJD: 10 à 15 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Doe de spinazie, de butternut en de zoete aardappel in een steelpan. Voeg hieraan wat water toe totdat de groenten volledig bedekt zijn.

Stap 3

Breng aan de kook en laat verder sudderen totdat de groenten gaar zijn.

Stap 4

Giet het water af en pureer.

Stap 5

Meng de olie en eiwitarme bloem onder het mengsel met behulp van een vork totdat je een kleverig deeg krijgt.

Stap 6

Laat het deeg even afkoelen.

Stap 7

Verdeel het deeg vervolgens in 4 gelijke stukken en kneed tot 4 burgers.

Stap 8

Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 10 à 15 minuten.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 50 g spinazie, diepgevroren
  • 140 g butternut, diepgevroren
  • 100 g zoete aardappel, geraspt
  • 60 g venkel, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 55 g eiwitarm meel