Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Vanille-ijs

  • Recept maakt: 1 liter
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: Vriestijd: 3 uur
Manuele bereiding, stap 1

Schep de gekoelde ‘licht opgeklopte room’ in een kom.

Stap 2

Klop de ‘room’ nog twee tot drie minuten op met een elektrische garde, tot die dik, licht en luchtig is.

Stap 3

Voeg de suiker, het vanille extract (en enkele druppeltjes gele voedingskleurstof) toe en meng goed.

Stap 4

Giet het mengsel in een geschikt bakje.

Stap 5

Zet het ongeveer een uur in de diepvries, tot er zich ijskristallen beginnen te vormen langs de randen.

Stap 6

Haal het uit de diepvries.

Stap 7

Klop het ‘ijs’ op met een garde om de ijskristallen te breken.

Stap 8

Plaats het ‘ijs’ terug in de diepvries en laat minimaal drie uur opstijven.

Bereiding met de ijsmachine: Stap 1

Schep de gekoelde ‘licht opgeklopte room’ in een grote kom.

Stap 2

Klop de ‘room’ twee tot drie minuten op met een elektrische garde, tot die dik, licht en luchtig is.

Stap 3

Voeg de suiker, het vanille extract (en enkele druppeltjes gele voedingskleurstof) toe en meng goed.

Stap 4

Giet het mengsel in de ijsmachine.

Stap 5

Volg de instructies en laat draaien tot het ‘ijs’ dik en bevroren is.

ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

Speciale benodigdheden: Een elektrische garde en een ijsmachine

  • 500ml eiwitarme ‘licht opgeklopte room’, gekoeld
  • 100g bruine suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Enkele druppeltjes gele voedingskleurstof (optioneel)