Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Traditionele Libanese tabouleh

  • Recept maakt: Recept voor: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 40 minuten
  • KOOKTIJD: 5 -10 minuten / Rusttijd: 1 uur
Stap 1

Kook de eiwitarme couscous volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Giet het water af, spoel de couscous onder koud water en bewaar aan de kant.

Stap 3

Verwijder de steel van de tomaten en snijd aan de onderkant een kruis in de tomaat.

Stap 4

Dompel de tomaten 40 seconden onder in kokend water.

Stap 5

Laat ze afkoelen in een kom met water en ijsblokjes.

Stap 6

Verwijder de schil van de tomaten en snijd ze in 2.

Stap 7

Verwijder de zaden en snijd de tomaten fijn.

Stap 8

Snipper de jonge ui.

Stap 9

Hak de munt en peterselie fijn.

Stap 10

Meng alle ingrediënten in een kom.

Stap 11

Kruid bij.

Stap 12

Zet minimaal 1 uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Serveertip

Op een bord of in glaasjes.

Tip van de chef

Je kunt koriander gebruiken in plaats van peterselie, maar dan heb je niet langer de traditionele versie.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 40g eiwitarme couscous
  • 2 tomaten
  • 10 muntblaadjes
  • 1 jonge ui
  • 30g peterselie
  • 50ml citroensap
  • 30ml olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Zout & peper