Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Tomatensoep

  • Recept maakt: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 25 minuten / Speciale benodigdheden: een elektrische handmixer
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Leg de tomaten, de knoflook en de rode ui in een ovenschaal. Gaar gedurende vijftien minuten in de oven of tot de tomaten zacht zijn.

Stap 3

Schep de groenten in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon en de verse basilicum toe.

Stap 4

Laat tien minuten sudderen en mix met een handmixer.

Stap 5

Kruid naar smaak.

Serveertip

Serveer met ons PKU brood om er een volledige maaltijd van te maken.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 150g verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • ½ rode ui
  • 250ml groentebouillon
  • 6 blaadjes verse basilicum