Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Shakshuka

  • Recept maakt: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 min
  • KOOKTIJD: 30 min
Stap 1

Hak de knoflook en de ui fijn.  

Stap 2

Bak in een pan met de olijfolie.  

Stap 3

Voeg het zout, de kruiden, de suiker, de tomatenpuree en de geplette tomaten toe. Laat 10 minuten sudderen.  

Stap 4

Voeg de in blokjes gesneden courgette en paprika toe en de grof gehakte kruiden.  

Stap 5

Laat nog 5 minuten koken. Verwarm de oven voor op 180°C.  

Stap 6

Snijd de Violife Greek White in blokjes. 

Stap 7

Giet het mengsel in een ovenvaste schaal en schik er de blokjes Griekse ‘kaas’ op. 

Stap 8

Voeg kruiding toe naar smaak. Plaats 15 minuten in de oven.   

Serveer op een bord of in een schaal met eiwitarm brood.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. 

  • 150g courgette
  • 100g rode peper
  • 80g gehakte ui
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400g tomaten in blik
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60g Violife Greek White
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 snuifje suiker