Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng het water, de gist, de suiker, een snuifje zout en het psyllium husk poeder in een kom.
Roer goed en laat 10 minuten staan zodat het mengsel indikt.
Meng in een andere kom het eiwitarm meel, 2 eetlepels olijfolie, het zeezout, de gemalen zwarte peper en de rozemarijn.
Voeg die mix toe aan het ingedikte mengsel en meng 2 tot 3 minuten tot een deeg dat gemakkelijk te hanteren is.
Laat het deeg 30 minuten in de kom rijzen op een warme plaats, tot het in omvang is verdubbeld.
Bestuif je werkblad royaal met het eiwitarm meel.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol ze vervolgens elk in de vorm van een baguette.
Bestrijk de baguettes met de resterende olijfolie en laat nog 10 minuten rusten.
Bak de baguettes op een bakplaat gedurende 25-35 minuten, tot goudbruin.
Een heerlijk recept om te serveren bij één van onze soepen.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.