Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Romige champignonsoep

  • Recept maakt: 4 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten / Speciale benodigdheden: Een staafmixer
Stap 1

Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.

Stap 2

Voeg de knoflook, de ui en de champignons toe.

Stap 3

Stoof 5 minuten, tot de groenten gaar zijn

Stap 4

Voeg het eiwitarm meel toe en roer om.

Stap 5

Voeg de groentebouillon en de ProZero toe.

Stap 6

Roer tot het mengsel kookt.

Stap 7

Laat de soep 15 minuten indikken op een laag vuur.

Stap 8

Mix tot een gladde massa.

Serveertip

Serveer met croutons van eiwitarm brood.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 50g boter
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 200g champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels eiwitarm meel
  • 250ml groentebouillon
  • 250ml ProZero®