Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Ramen

  • Recept maakt: 2
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: 15 minuten
Stap 1

Snijd de lente-ui in fijne stukjes, schil de gember en snijd die in 4 stukken.

Stap 2

Bak ze in een pan en voeg al roerend de 2 oliën toe.

Stap 3

Snijd de champignons in twee en de courgettes in grote staafjes

Stap 4

Voeg de champignons, de courgettes, de misopasta en de agavesiroop toe aan de pan.

Stap 5

Als de groenten goed gebakken zijn, voeg je de bouillon, het water en de sojasaus toe.

Stap 6

Meng voorzichtig met een spatel, breng aan de kook en zet het vuur laag.

Stap 7

Dek af en laat 10 minuten sudderen.

Stap 8

Spoel de Konjac-spaghetti onder koud water en laat uitlekken.

Stap 9

Bewaar aan de kant.

Stap 10

Snijd de Griekse kaas in blokjes en hak de koriander grof.

Stap 11

Zet de ramenbouillon terug op middelhoog vuur en voeg de spaghetti toe.

Stap 12

Laat 3-5 minuten koken en giet in een schaal.

Stap 13

Bestrooi voor het serveren met de Griekse kaas en de koriander.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 2 groene lente-uitjes
  • 20g verse gember
  • 15ml olijfolie
  • 15ml sesamolie
  • 40g champignons
  • 70g courgette
  • 5g misopasta (0,42g eiwit)
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 600ml groentebouillon
  • 400ml water
  • 10ml sojasaus light
  • 200g Konjac-spaghetti
  • 50g Griekse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Koriander