Verwarm de oven voor tot 200°C.
Meng het water, de gedroogde gist, de suiker en de psyllium husk in een kom. Roer goed en laat het mengsel gedurende 10 minuten indikken.
Meng in een andere kom het eiwitarm meel met 3 eetlepels plantaardige olie. Voeg het ingedikte mengsel toe en kneed tot een deeg.
Bedek de kom met een theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen gedurende 30 minuten totdat het verdubbeld is in grootte.
Mix ondertussen de ui, knoflook, basilicum, boter en olie in een elektrische hakmolen tot een glad mengsel.
Bestuif een schoon werkoppervlak met wat eiwitarm meel en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 16 cm.
Smeer het kruidenmengsel gelijkmatig uit over het deeg.
Snijd met behulp van een mes het deeg in 4 stroken van 5cm breedte en rol ze lukraak op tot krullen.
Leg de deegkrullen dicht bij elkaar in de bakvorm.
Bestrijk met 2 eetlepels plantaardige olie en bak gedurende 35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat afkoelen en dien op.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.