Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

PKU pizza

  • Recept maakt: 2 pizza’s
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 60 minuten
  • KOOKTIJD: 20 - 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Giet de ProZero, het warme water, de gedroogde gist en het psyllium husk poeder in een kom en roer tot een gladde massa.

Stap 3

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten rusten.

Stap 4

Voeg het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout en de kruidenmix toe aan het mengsel en meng met de hand tot een deeg ontstaat. Kneed goed door gedurende 2 minuten.

Stap 5

Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Stap 6

Bestuif je handen met eiwitarm meel en verdeel het deeg in 2 delen. Leg elk deel in een ingevette bakvorm en druk het deeg goed aan tot de randen van de bakvorm.

Stap 7

Beleg elke pizza met de helft van de pastasaus, champignons, paprika, rode ui en eiwitarme kaas.

Stap 8

Bak gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Serveertip

Beleg met andere toegestane groenten voor meer variatie.

Tip van de chef

Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat voor een meer rustieke pizza.

1 portie (1 pizza) bevat: 1335 kcal - 5,25 g eiwitten -  181 mg Phe   ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.

  • Pizzabodem:
  • 200 ml ProZero®
  • 175 ml warm water
  • 6g gedroogde gist
  • 9 g psyllium husk poeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde kruidenmix
  • 500 g eiwitarm meel
  • Klontje boter
  • Topping:
  • 100 g tomatenpassata
  • 100 g champignons, in stukjes
  • 100 g rode paprika, in reepjes
  • 100 g rode ui, in halve ringen
  • 100 g geraspte, eiwitarme kaas (bv: Wilmersburger kaas)