Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

PKU groentepakoras

  • Recept maakt: +/- 12 pakoras
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: 5 minuten
Stap 1

Pel de ui en hak deze fijn.

Stap 2

Was en schil de wortel en zoete aardappel. Rasp deze fijn.

Stap 3

Doe de ui, wortel en zoete aardappel in een kom. Voeg de koriander, currypoeder en chilipeper toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng deze ingrediënten goed onder elkaar.

Stap 4

Voeg het eiwitarm meel toe en roer goed om zodat alle groenten bedekt zijn met een laagje meel.

Stap 5

Voeg de ProZero toe en meng deze met behulp van een grote lepel of spatel onder het groentemengsel totdat je een stijve pasta verkrijgt.

Stap 6

Schep telkens een grote lepel van het mengsel en duw lichtjes plat. De pakoras hoeven niet mooi gevormd te zijn, ze mogen er een beetje ruw uitzien.

Stap 7

Frituur de pakoras en laat ze nadien even uitlekken op keukenpapier.

1 pakora (+/- 30 g) bevat: 59 kcal - 0,3 g eiwitten - 15 mg Phe  

ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 40 ml ProZero®
  • 1 kleine ui (60 g)
  • 1 wortel (90 g)
  • 1 zoete aardappel (80 g)
  • 1 à 2 eetlepels fijngesnipperde, verse koriander
  • 3 eetlepels currypoeder
  • 1 eetlepel fijngesneden chilipeper (optioneel)
  • 100 g eiwitarm meel
  • Snuifje peper en zout
  • Olie om in te frituren (bv: zonnebloemolie, arachideolie, maïsolie)