Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

PKU crèmesoep van zoete aardappelen en prei

  • Recept maakt: 4 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 30 minuten
Stap 1

Verhit de olie in een grote kookpan op een matig vuur. Voeg de prei en ui toe en laat 5 minuten stoven tot alles zacht is. Voeg de zoete aardappelen toe en laat nog 10 minuten stoven. Vergeet niet regelmatig te roeren.

Stap 2

Voeg groentebouillon toe, dek af en breng aan de kook.

Stap 3

Zet het vuur lager en laat gedurende 25 minuten sudderen tot de zoete aardappelen zacht zijn.

Stap 4

Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur. Laat gedurende 5 minuten afkoelen.

Stap 5

Mix het mengsel met behulp van een blender of staafmixer.

Stap 6

Verhit de ProZero in de magnetron of op het fornuis. Voeg toe aan de soep.

1 portie bevat: 134 kcal - 2,7 g eiwitten -  135 mg Phe  

ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 middelgrote preien, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 ui, geschild en gesneden
  • 1 blokje groentebouillon met 1,25l kokend water
  • 150 ml ProZero®
  • Zout en peper naar smaak
  • Gehakte bieslook om te garneren