Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

PKU brood

  • Recept maakt: Recept voor: 1 brood (800 g)
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 50 minute
  • KOOKTIJD: 20 à 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C

Stap 2

Meng het water, de gist en de psyllium husk in een kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat het kan indikken.

Stap 3

Voeg de ProZero toe en meng.

Stap 4

Voeg het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout en de kruiden toe aan het mengsel. Kneed goed totdat je een stevig deeg krijgt.

Stap 5

Wrijf de handen in met eiwitarm meel en kneed het deeg in de gewenste vorm.

Stap 6

Leg het deeg in een grote kom en bedek met huishoudfolie. Laat het deeg gedurende 30 minuten rijzen.

Stap 7

Bak gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Breng op smaak met toegelaten specerijen en kruiden.

Beleg met toegelaten spreads of serveer bij eiwitarme maaltijden.

Tip van de chef

Smeer het brood in met een beetje olijfolie alvorens het te bakken voor een goudbruine kleur.

1 portie (100 g) bevat: 281 kcal - 0,6 g eiwitten - 15 mg Phe   ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

 

 

Op zoek naar een geweldig recept voor eiwitarm brood met een mooi, goudbruin korstje? Dan is dit recept voor PKU brood zeker iets voor jou.

Volg Vitafriends ook op FacebookInstagram en YouTube en blijf steeds op de hoogte van nieuwe recepten en handige tips!

  • 175 ml warm water
  • 6 g droge gist
  • 9 g psyllium husk
  • 200 ml ProZero®
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde kruiden, indien gewenst
  • ½ koffielepel zout
  • 500 g eiwitarm meel