Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Pizzabrood met kaas en look

  • Recept maakt: 2 pizza’s
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 1 uur
  • KOOKTIJD: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Meng het warm water, de gedroogde gist en het psyllium husk poeder in een kom.

Stap 3

Laat 10 minuten rusten.

Stap 4

Voeg hieraan het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout, de kruiden, de tomatenpuree en knoflookpuree aan toe en bewerk met de handen tot een deeg. Kneed gedurende 2 minuten.

Stap 5

Laat het deeg 30 minuten rijzen in een warme ruimte.

Stap 6

Bestuif je handen met wat eiwitarm meel en verdeel het deeg in 2 gelijke bollen.

Stap 7

Rol een bol deeg in een cirkel van ongeveer 30cm lang en 25cm breed.

Stap 8

Meng in een kom de Mozzarella, de knoflookpuree, de knoflook en de basilicum.

Stap 9

Smeer de pizzabodem in met een laagje olijfolie en versier met de helft van het mozzarella, knoflook en kruiden mengsel.

Stap 10

Herhaal stap 7 tot 9 met het tweede stuk deeg.

Stap 11

Strooi eventueel nog wat Italiaanse kruiden over beide pizza’s en bak gedurende 20 à 25 minuten in de oven.

Stap 12

Haal uit de oven en serveer!

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de pizzabodem
  • 370 ml warm water
  • 6 g gedroogde gist (1 zakje van 6 g)
  • 9 g psyllium husk poeder
  • 500 g eiwitarm meel (wat extra voor het bestuiven)
  • 3 eetlepels olijfolie (voor stap 4)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemengde kruiden
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 theelepel olijfolie (voor stap 9)
  • Voor de topping
  • 300 g eiwitarme mozzarella, geraspt (bv: Violife for pizza Mozzarella)
  • 2 theelepels knoflookpuree
  • 1 handvol basilicumbladeren, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet