Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Pitabrood

  • Recept maakt: Recept voor: 4 pitabroden
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • KOOKTIJD: Rusttijd: 30 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Stap 2

Meng het water, het psyllium husk poeder en de gist in een kom en laat 10 minuten indikken.

Stap 3

Giet het mengsel in een aparte kom met het eiwitarm meel en meng het geheel tot een deeg.

Stap 4

Kneed het deeg nog 3-5 minuten.

Stap 5

Laat het deeg 20 minuten rijzen.

Stap 6

Verdeel het deeg in 4 stukken en dompel elk stuk in het eiwitarm meel.

Stap 7

Rol elk stuk deeg tot een bol en druk plat tot een schijf met een diameter van 15cm.

Stap 8

Leg ze op de bakplaat en bestrijk met olie.

Stap 9

Bak gedurende 10-15 minuten.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 190ml warm water
  • 4g psyllium husk poeder
  • 4g gist
  • 220g eiwitarm meel, plus wat extra om te bestuiven
  • 1ml olijfolie