Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Pasta alla Norma

  • Recept maakt: Recept voor: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 40 minuten
  • KOOKTIJD: 15 minuten
Stap 1

Leg de aubergineplakken op keukenpapier.

Stap 2

Bestrooi ze met wat zout.

Stap 3

Laat 10 minuten staan ​​om het overtollige water te verwijderen.

Satp 4

Bak de knoflook, de basilicum, de oregano, de chilivlokken, de kappertjes en de aubergine in wat olijfolie tot ze gaar zijn.

Stap 5

Voeg de rode wijnazijn en de gesneden tomaten toe.

Stap 6

Laat de saus nog 10 minuten sudderen.

Stap 7

Voeg de eiwitarme pasta toe en roer die goed onder de saus.

Serveertip

Serveer met een rozemarijnbaguette met zeezout en gemalen zwarte peper.

  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 400g tomaten, in blokjes gesneden
  • 200g eiwitarme pasta, gekookt volgens de instructies