Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Paasnestjes

  • Recept maakt: 6 cupcakes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten
stap 1

Verwarm de oven tot 200°C.

stap 2

Smelt 2 reepjes Vitabiwi au bain-marie.

stap 3

Klop met een mixer de boter en suiker tot een luchtig mensgel.

stap 4

Voeg de eivervanger, het eiwitarm meel, het bakpoeder, de ProZero en de gesmolten Vitabiwi toe en mix tot een luchtige, homogene massa.

stap 5

Verdeel het deeg over 6 cupcake vormpjes. Bak in de oven gedurende 20 minuten.

stap 6

Smelt 7 reepjes Vitabiwi au bain-marie.

stap 7

Meng de boter en het suikerglazuur in een kom. Roer hierdoor de gesmolten Vitabiwi. Het kan zijn dat je een beetje ProZero moet gebruiken om de textuur wat lopender te maken.

stap 8

Spuit toefjes glazuur rondom de cupcake zodat dit lijkt op een vogelnestje.

stap 9

Plaats de Jelly beans (of snoepjes) middenin het nestje.

stap 10

Snijd 2 repen Vitabiwi in dunne plakjes en schik deze rondom de jelly beans.

Vitabiwi en ProZero zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de cupcakes
  • 100 g eiwitarm meel
  • 75 ml ProZero®
  • 50 g basterdsuiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel eivervanger + 2 ml water
  • 2 repen Vitabiwi® (2 x 25 g)
  • Voor de topping:
  • 9 repen Vitabiwi® (9 x 25 g)
  • 80 g ongezouten boter
  • 200 g suikerglazuur
  • 20 ml ProZero®
  • 75 g jelly beans of toegelaten snoepjes