Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Paasbrownies

  • Recept maakt: Recept voor: 2 grote of 4 kleine brownies
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 15 minuten / Bereidingstijd: 35 minuten
stap 1

Verwarm de oven tot 190°C.

stap 2

Meng het eiwitarm meel, het maïszetmeel, het bakpoeder, de ProZero, de kristalsuiker en de boter tot een glad beslag.

stap 3

Smelt de Vitabiwi au bain marie. Spatel de gesmolten Vitabiwi door het beslag.

stap 4

Verdeel het beslag in een rechthoekige bakvorm bekleed met bakpapier. Bak gedurende 35 minuten.

stap 5

Ontvorm de brownie en laat afkoelen.

stap 6

Snijd de brownie doormidden voor 2 grote brownies of in 4 voor kleinere brownies.

stap 7

Meng de groene kleurstof door de topping. Spatel in een spuitzak.

stap 8

Spuit toefjes topping op de afgekoelde brownie.

stap 9

Versier met jelly beans of andere toegelaten snoepjes.

Vitabiwi en ProZero zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 100 g eiwitarm meel
  • 20 g maïszetmeel
  • 150 ml ProZero®
  • 100 g kristalsuiker
  • 40 g boter
  • 10 g bakpoeder
  • 7 repen Vitabiwi® (7 x 25 g)
  • 1 x 400 g Dr. Oetker zachte topping (wit)
  • 1 theelepel groene kleurstof
  • 20 jelly beans of toegelaten snoepjes