Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Paasbroodjes

  • Recept maakt: 5 grote paasbroodjes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 60 minuten
  • KOOKTIJD: 40 minuten
stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C

stap 2

Meng het water, de gist, de suiker, de tomatenpuree en het psyllium husk poeder in een kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat het kan indikken.

stap 3

Voeg het eiwitarm meel en de olijfolie toe aan het mengsel. Kneed goed totdat je een stevig deeg krijgt.

stap 4

Laat in een warme ruimte verder rijzen gedurende 30 minuten.

stap 5

Bestuif het werkoppervlak met eiwitarm meel en verdeel het deeg in 6 gelijke delen.

stap 6

Neem een stuk deeg en rol dit uit tot een 15 cm lange worst.

stap 7

Maak een “U-vorm” en zorg ervoor dat beide uiteinden op gelijke hoogte liggen. Draai de uiteinden 2 keer om elkaar. Herhaal dit met 4 andere stukken deeg.

stap 8

Verdeel het laatste stuk deeg in 5 kleine bolletjes en plaats deze onderaan in de “U-vorm”.

stap 9

Smeer de paasbroodjes in met de resterende olie en laat 10 minuten rusten.

stap 10

Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de broodjes goudbruin zijn.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 380 ml warm water
  • 6 g gedroogde gist
  • 3 g suiker
  • 9 g psyllium husk poeder
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 500 g eiwitarm meel (wat extra voor het bestuiven)
  • 5 eetlepels olijfolie