Meng het water, de olie, de gist, de psyllium husk en 10g suiker in één kom. Meng het geheel goed en laat dan 5 minuten staan tot het mengsel dikker geworden is.
Doe de eiwitarme bloem in een aparte kom. Maak een klein putje in het midden van de bloem. Voeg het andere mengsel hierin toe en gebruik je handen om het te mengen, tot je een smeuïg deeg bekomt.
Kneed het deeg gedurende 3-5 minuten. Dek nadien af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
Na 30 minuten verdeel je het deeg in vier.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vorm elk deegballetje tot een schijf.
Neem een houten lepel en gebruik deze om een gat in het midden van elke schijf te maken zodanig dat ze op een bagel gaan lijken. Draai de bagel enkele keren rond de lepel om een mooi ronde opening te bekomen.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en voeg de resterende suiker toe.
Terwijl je wacht tot het water kookt, bekleed je een bakplaat met bakpapier.
Plaats de bagels in het kokende water en bak gedurende 1-2 minuten, keer ze om in het water en wacht tot de bagels licht 'gepoft' zijn en er een buitenste laagje gevormd is.
Verwijder de bagels uit het water met behulp van een schuimspaan en laat even uitlekken om overtollig water te verwijderen.
Plaats ze nadien op de bakplaat. Bak in de oven gedurende 25 minuten tot ze bruin en knapperig zijn - de bodem van de bagels moeten hol klinken als je er zachtjes op tikt.
Laat afkoelen op een rooster.
Snijd de bagels in twee en besmeer elke kant met 1 eetlepel Violife Original Creamy.
Bedek elke kant met de helft van de geraspte wortelen.
Gebruik een meloenschep om 6 balletjes uit de komkommer te scheppen en plaats ze in de opening van de bagel.
Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.