Giet het warme water, de gedroogde gist en het psyllium husk poeder in een mengkom en roer totdat alles gemengd is.
Laat ongeveer 10 minuten rusten.
Voeg het eiwitarme meel, de olijfolie, het zout, de kruiden, de tomatenpuree en de knoflookpuree toe en kneed gedurende 2 minuten met de hand tot een deeg.
Bedek de mengkom met huishoudfolie en laat het deeg gedurende 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes. Bestuif het werkblad met eiwitarm meel en rol elk deegballetje hierop uit tot 0,5 cm dikte. Gebruik het uitsteekvormpje om mooie ronde mini pizza’s te maken.
Leg de pizzabodems op de bakplaat en bestrijk met wat plantaardige olie.
Schep een eetlepel tomatenpassata op elke pizza.
Snijd de eiwitarme kaas in reepjes van 0,5cm.
Leg 2 schijfjes olijf op elke pizza zodat ze op ogen lijken.
Schik de kaasreepjes over de pizza’s zodat ze op windels lijken. Let op dat je de olijven niet bedekt!
Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de mini-pizza’s uit de oven en serveer.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.