Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C) of gasstand 6.
Meng ProZero, water, psyllium husk, gist en vanille-essence in een kom. Laat 5 minuten staan tot het mengsel dikker wordt.
Doe boter en suiker in een kom. Kneed tot een zanderige structuur ontstaat.
Voeg de eiwitarme meel toe en meng tot een egaal geheel.
Schenk het vloeibare mengsel erbij en roer tot een plakkerig deeg ontstaat.
Bestuif een schoon oppervlak met wat eiwitarme meel. Leg hierop het deeg, kneed gedurende 1 minuut en laat 20 minuten rusten.
Meng voor de vulling de lichte basterdsuiker met de kaneel.
Rol het deeg in balletjes van ca. 5 cm.
Wentel de balletjes eerst door de gesmolten boter en daarna door het suiker-kaneelmengsel.
Bestrooi de bodem van een ingevette bakvorm met 4 el van het suiker-kaneelmengsel.
Zet een metalen koekuitsteker in het midden en leg de deegballetjes eromheen.
Lepel de rest van de boter erover.
Bak 35–40 minuten in de oven tot goudbruin.
Laat volledig afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen het glazuur door poedersuiker te mengen met een beetje water tot een glad mengsel. Besprenkel hiermee het afgekoelde brood.
Serveertip: Serveer met een schaaltje glazuur om in te dippen.
Tip van de chef: Meng 100 g Vitabiwi in kleine stukjes door het deeg voor een chocoladevariant.
ProZero en Vitabiwi zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.