Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Matlouh brood

  • Recept maakt: 1 brood
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5-10 minuten
  • KOOKTIJD: 5 minuten - Rusttijd: 30 minuten
Stap 1

Giet het warme water (>30°C), de olijfolie en ProZero in een glas.  

Stap 2

Los de droge gist en suiker op in het mengsel en laat 5 minuten staan.  

Stap 3

Meng de eiwitarme bloem, griesmeel, zout en bakpoeder in een kom.   

Stap 4

Giet het vloeibare mengsel erover en meng goed met de hand tot een gladde massa. 

Stap 5

Bedek de kom en laat het deeg 30 minuten rijzen bij 25°C.   

Stap 6

Bestrooi het werkvlak met bloem en een beetje griesmeel en leg het deeg erop.  

Stap 7

Bestrooi de bovenkant van het deeg met bloem. Rol het uit deeg met een bebloemde deegroller uit tot een ronde vorm van 1 tot 1,5 cm dik.

Stap 8

Bestrooi met het resterende griesmeel.   

Stap 9

Verwarm een koekenpan ter grootte van het brood op een laag vuur.   

Stap 10

Leg het brood in de pan en bak het 2-3 minuten.

Stap 11

Draai het brood om en bak de andere kant.    

serveertip: serveer het brood warm!

tip van de chef: Maak volgens hetzelfde principe individuele matlouh broodjes door het deeg te verdelen.

ProZero neutraal en ProZero chocolade zijn voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren eiwitstofwisselingsziekten en nieraandoeningen. ProZero neutraal is geschikt vanaf de leeftijd van 6 maanden. ProZero chocolade is geschikt vanaf 3 jaar. Beide producten dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Niet geschikt als enige voedingsbron. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Raadpleeg het etiket voor allergenen- en andere productinformatie.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.  

  • 180g eiwitarme bloem 
  • 50g eiwitarm fijn griesmeel  
  • 10g fijn griesmeel om te bakken 
  • ½ theelepel zout  
  • 15g suiker 
  • 7g droge gist 
  • 5g bakpoeder
  • 15ml ProZero
  • 150ml warm water  
  • 15ml olijfolie