Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Madeleines in een “chocolade” schelp

  • Recept maakt: 10-12
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: 9 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Smelt de boter.

Stap 3

Meng in een kom het meel, de boter, de tapioca, de suiker en het gist.

Stap 4

Voeg de compote toe en giet er geleidelijk de ProZero® en de oranjebloesem bij.

Stap 5

Meng tot een homogeen deeg.

Stap 6

Schep het deeg in een spuitzak en laat 30 minuten afkoelen.

Stap 7

Spuit het deeg in de madeleinevormen.

Stap 8

Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat tot de rand.

Stap 9

Bak 5 minuten op 200°C en vervolgens nog 4 minuten op 170°C.

Stap 10

Smelt de Vitabiwi® au bain-marie.

Stap 11

Laat de madeleines een beetje afkoelen en haal ze uit de vorm.

Stap 12

Maak de mal schoon.

Stap 13

Giet een beetje Vitabiwi® op de bodem van elke vorm en plaats hier bovenop een madeleine.

Stap 14

Laat 5-10 minuten afkoelen.

Stap 15

Haal de madeleine voorzichtig uit de vorm en geniet!

ProZero® en Vitabiwi®  zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht.

 

Serveersuggestie:

Op een mooi bordje.

 

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. 

  • Deeg:
  • 150g eiwitarme bloem
  • 15g boter ½ zout
  • 30g tapioca
  • 30g suiker
  • 10g bakpoeder
  • 50g appelcompote
  • 50ml ProZero®
  • 7,5ml oranjebloesem
  • Schelp:
  • 100g Vitabiwi®