Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Kerstman cupcakes

  • Recept maakt: 6 cupcakes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 45 minuten
  • KOOKTIJD: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Meng de boter en de suiker in een kom.

Stap 3

Voeg het eiwitarm meel en het bakpoeder toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een deeg met een kruimelige structuur.

Stap 4

Meng in een andere kom de ProZero®, de ei-vervanger en het vanille-extract.

Stap 5

Voeg het mengsel toe aan het kruimelig deeg en meng goed.

Stap 6

Verdeel het mengsel gelijk over de zes bakvormen.

Stap 7

Bak gedurende 25 minuten in de oven.

Stap 8

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 9

Eens ze afgekoeld zijn, verdeel je met de achterkant van een lepel een laag vanille botercrème bovenop de cupcakes

Stap 10

Besprenkel een derde van de crème met stukjes framboos om de muts van de kerstman te vormen. Herhaal deze stap voor alle cupcakes

Stap 11

Plak de mini marshmallows onder de muts en tegen de rand van de cupcakes om de baard van de kerstman te vormen.

Stap 12

Leg twee rozijnen onder de muts als ogen voor de kerstman.

Stap 13

Werk het gezicht af met een rode Skittle onder de rozijnen om de neus te vormen.

​​​​​​​ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de cupcakes:
  • 50g suiker
  • 50g boter
  • 100g eiwitarm meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75ml ProZero®
  • 1 theelepel ei-vervanger
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de versiering:
  • 200g ‘Betty Crocker Vanilla Buttercream Style Icing’
  • 10g gevriesdroogde frambozen
  • 100g roze en witte eiwitarme mini-marshmallows
  • 12 rozijnen
  • 6 rode ’Skittles’