Meng het water, de olie, de gist, de psyllium en 10 g suiker in een kom.
Laat 5 minuten staan, tot het mengsel indikt.
Meng het eiwitarm meel, 80 g Violife, het uienpoeder en de gesnipperde ui toe in een aparte kom.
Maak een klein kuiltje in het midden van het mengsel.
Voeg het psylliummengsel toe aan het mengsel van eiwitarm meel en meng met je handen tot er een deeg ontstaat.
Kneed het deeg 3-5 minuten in de kom. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in vieren.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vorm van elk deeg een platte bal.
Neem een houten lepel en maak met de steel een gat in het midden van elke bal, zodat het op een bagel lijkt.
Schuif de steel in het gat en draai de bagel rond het handvat om een gat van ongeveer 3 cm breed te maken.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg de resterende suiker toe.
Bekleedt ondertussen een bakplaat met bakpapier.
Kook de bagels 1-2 minuten, keer ze om in het water, totdat de bagels iets zijn opgeblazen en er een buitenhuid is gevormd.
Haal de bagels met een schuimspaan uit het water en laat het overtollige water weglopen. Leg op een bakplaat.
Bak gedurende 25 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat afkoelen op een rooster.
Beleg met toegelaten lekkers zoals bijvoorbeeld een frisse salade.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.