Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Groentegehakt parmentier

  • Recept maakt: 2 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 45 minuten
  • KOOKTIJD: 12 minuten | Speciale benodigdheden: Een elektrische staafmixer
STAP 1

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.

 

STAP 2

Kook ze gaar in een pan met gezouten water en een snuifje komijn.

STAP 3

Giet af, maar laat wat water over om de puree te maken.

STAP 4

Mix tot een puree, kruid bij en bewaar aan de kant.

STAP 5

Hak de ui fijn. Spoel het Jackfruit af en hak het fijn. Bewaar aan de kant.

STAP 6

Schil de wortelen en snijd ze in gelijke blokjes.

STAP 7

Bak in een geoliede, hete pan de rode ui met de Colombo kruiden.

STAP 8

Voeg de wortels en het jackfruit toe. Laat vijf minuten stoven en blus af met de bouillon.

STAP 9

Laat op laag vuur vijf tot tien minuten sudderen, tot de bouillon is opgenomen en de wortels nog licht knapperig zijn. Kruid bij.

STAP 10

Verwarm uw oven voor op 200°C in de grillmodus.

STAP 11

Kook de ProZero® in een pan en smelt hierin 100g ‘Violife’. Roer goed om tot een dikke saus.

STAP 12

Schep in een ovenschaal het wortel- en jackfruitmengsel op de bodem. Bedek met een mooie laag puree.

STAP 13

Giet de ‘Violife’ saus erover en gratineer met de resterende 30 g geraspte kaas.

STAP 14

Bak twaalf tot vijftien minuten in de oven op de grillstand.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 1 blik jackfruit van 540 g / 283 g netto, uitgelekt
  • 160g wortelen
  • ½ rode ui
  • 100ml groentebouillon
  • 400g zoete aardappel
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een snuifje komijn poeder
  • Een snuifje Colombo kruiden
  • 100ml ProZero®
  • 130g ‘Violife’ mozzarella, geraspt