Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Gazellehoorntjes

  • Recept maakt: 6-8
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 15 minuten
STAP 1

Meng voor de vulling alle ingrediënten in een kom.

STAP 2

Plaats het mengsel in de koelkast terwijl je het deeg maakt.

STAP 3

Meng in een kom de bloem, het zetmeel en de boter tot een korrelige textuur.

STAP 4

Voeg de compote, de oranjebloesem en het bitter amandelaroma toe.

STAP 5

Mix tot je een licht vochtig, maar niet plakkerig deeg krijgt.

STAP 6

Vorm een ​​bal en bewaar in de koelkast.

STAP 7

Verwarm de oven voor op 170°C.

STAP 8

Kook het water, de suiker en het vanille-extract in een pan.

STAP 9

Laat afkoelen van het vuur.

STAP 10

Haal het deeg uit de koelkast en rol het heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.

STAP 11

Steek met de uitsteekvorm cirkels uit het deeg.

STAP 12

Leg op elke ronde een theelepel vulling en rol het deeg.

STAP 13

Vorm een ​​halvemaanvorm en sluit het deeg goed af.

STAP 14

Leg de hoorns op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 170°C.

STAP 15

Als het deeg is afgekoeld, bestrijk je met een bosteltje elke hoorn met siroop.

STAP 16

Doop in poedersuiker en verdeel met je vingers.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • • 50g fijn griesmeel
  • • 20g poedersuiker
  • • 1g kaneel
  • • 10g honing
  • • 5g oranjebloesem
  • • 1 citroen in schil
  • • 74g eiwitarm meel
  • • 69g aardappelzetmeel
  • • 50g boter ½ zout, in blokjes gesneden
  • • 50g appelcompote
  • • 15ml oranjebloesem
  • • Enkele druppels bitter amandelaroma
  • • 200ml water
  • • 200g suiker
  • • ½ theelepel vanille-extract
  • • Poedersuiker