Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Fruittaartje

  • Recept maakt: 4 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten / Speciale benodigdheden: Een rasp, Een mandoline, Een koekjesvorm met een diameter van 10-12 cm
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Snijd de appels of peren of beide in dunne plakjes.

Stap 3

Laat ze weken in een mengsel van water/citroensap zodat ze niet verkleuren.

Stap 4

Rol het deeg uit.

Stap 5

Steek met een uitsteker 4 cirkels uit het deeg.

Stap 6

Leg de bodempjes op bakpapier.

Stap 7

Prik gaatjes in het deeg.

Stap 8

Verdeel een lepel honing over het hele oppervlak.

Stap 9

Bestrooi het oppervlak met sinaasappel- of citroenzeste.

Stap 10

Giet de fruitplakken af.

Stap 11

Verdeel ze over de taartbodems.

Stap 12

Bak gedurende 20 minuten.

Stap 13

Serveer warm, lauw of zelfs koud!

Serveertip

Op een mooi bordje. 

Tip van de chef

Schik de schijfjes fruit elke keer op een andere manier.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 120g appel of peer
  • 50ml citroensap
  • 125g eiwitarm bladerdeeg
  • 10g honing
  • Sinaasappel- of citroenzeste