Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Fruitspies met 'chocolade'

  • Recept maakt: 4 spiesjes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 5 minuten
Stap 1

Smelt de Vitabiwi® in een bain-marie op een matig vuur en laat op een laag vuur staan tot deze gesmolten is.

Stap 2

Schil de appel en peer. Snijd in grote blokjes. Van elke vrucht heb je minstens 4 grote blokjes nodig.

Stap 3

Gebruik de helft van de citroen om de blokjes appel en peer in te smeren om te voorkomen dat ze zwart worden.

Stap 4

Neem een satéprikker en prik er een appelblokje, een druivenblokje, een perenblokje en nog een druivenblokje aan. Leg ze op absorberend papier om het sap eruit te laten lopen.

Stap 5

Herhaal stap 4 met de andere 3 spiesen.

Stap 6

Doop elke spies in de Vitabiwi® en zorg dat ze goed bedekt zijn. Je kunt hiervoor een eetlepel gebruiken. Serveer direct.


Tip van de chef: Je kunt het fruit variëren afhankelijk van het seizoen en wat je in huis hebt.

Gooi restjes appels en peren niet weg: je kunt er zelfgemaakte compotes van maken!

 

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Vraag altijd aan je diëtist of dit recept geschikt is voor jou. 

  • 100 g Vitabiwi®
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 8 tafeldruiven
  • 1 halve gele citroen
  • Speciale benodigdheden:
  • 4 satéprikkers