Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Focaccia

  • Recept maakt: 1
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten; Rusttijd: 2h30 minuten
  • KOOKTIJD: 15 minuten
Stap 1

Meng in een kom de droge gist, het lauw water en de olijfolie. 

Stap 2

Laat 5 minuten rusten. 

Stap 3

Meng in een kom de bloem en het zout. 

Stap 4

Voeg het vloeibare mengsel met de droge gist toe. 

Stap 5

Kneed 5 minuten tot een ​​homogeen deeg. 

Stap 6

Bedek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. 

Stap 7

Ontgas het deeg en rol het uit in een geoliede bakvorm. 

Stap 8

Dek af met huishoudfolie en laat opnieuw 1u30 rijzen. 

Stap 9

Verwarm de oven voor op 230°C. 

Stap 10

Als het brood is gerezen, druk je zachtjes met je vingers om kleine, regelmatige holtes te vormen. 

Stap 11

Besprenkel met olie en bestrooi met oregano en fleur de sel. 

Stap 12

Bak gedurende 15 minuten. 

Speciale benodigdheden: 

Een rechthoekige bakvorm 

Serveersuggestie:

Garneer met een paar gesneden olijven of een paar gesneden kerstomaatjes. 

Top tip:

Haal uit de oven en besprenkel opnieuw met olijfolie voor meer smaak. Breng variatie met andere droge kruiden en specerijen.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie. 

  • 7g droge gist 
  • 200ml lauw water 
  • 60ml olijfolie 
  • 400g eiwitarm meel 
  • 1 theelepel zout 
  • Olijfolie 
  • 2 eetlepels oregano 
  • Fleur de sel 
  • Een kom gevuld met water om in de oven te zetten.