Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Feestelijke eiwitarme burger

  • Recept maakt: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 45 minuten
  • KOOKTIJD: Rusttijd: 1 uur 30 minuten / Bereidingstijd: 40 minuten / Speciale benodigdheden: 2 uitsteekvormpjes (diameter 10 of 12 cm), Een elektrische staafmixer
Voor de broodjes:
Stap 1

Meng het meel, de suiker en het zout.

Stap 2

Giet de droge gist erbij.

Stap 3

Voeg geleidelijk en al roerend de ProZero® toe.

Stap 4

Laat rijzen op kamertemperatuur.

Stap 5

Ontgas het deeg.

Stap 6

Verdeel het in twee gelijke stukken.

Stap 7

Vorm 2 ballen en laat opnieuw 30 minuten rijzen.

Stap 8

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 9

Bak het deeg gedurende 15 minuten.

Voor de garnering:
Stap 1

Was en schil je groenten.

Stap 2

Snijd de champignons in vieren en de flespompoen in blokjes. Snipper de ui, de knoflook en de bieslook.

Stap 3

Bak de ui en de knoflook aan met wat olijfolie.

Stap 4

Voeg de stukjes flespompoen, de champignons en de rijstroom toe.

Stap 5

Bak tot de groenten gaar zijn.

Stap 6

Mix de groenten tot een zeer fijne puree.

Stap 7

Voeg het zetmeel toe.

Stap 8

Mix opnieuw en breng op smaak.

Stap 9

Verdeel de bereiding in twee en vorm twee ronde steaks.

Stap 10

Bak de steaks in wat olijfolie.

Stap 11

Leg een plakje ‘Violife’ op de steaks.

Stap 12

Snijd het brood doormidden.

Stap 13

Smeer de mayonaise aan de twee binnenkanten.

Stap 14

Bestrooi met wat bieslook.

Stap 15

Leg een slablad en een plakje tomaat op het onderste brood.

Stap 16

Leg daarop de steak en bedek met het andere deel van het brood.

Stap 17

Eet de burger wanner die nog lekker warm is

Serveertip

Varieer met de aroma's van het brood door specerijen of droge kruiden aan de bloem toe te voegen.

  • 150g eiwitarm meel
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 5g droge bakkersgist
  • 100ml ProZero®
  • 20g champignons
  • 80g flespompoen
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • ½ eetlepel eiwitarme rijstroom
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • Zout & peper
  • 2 plakjes 'Violife', cheddarsmaak
  • 1 theelepel mayonaise (of mosterd)
  • 2 slablaadjes naar keuze
  • 2 schijfjes tomaat