Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme witte pensen

  • Recept maakt: 2 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 1 uur
  • KOOKTIJD: Rusttijd: 30 minuten / Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten
Stap 1

Kook de bloemkool gedurende 20 minuten.

Stap 2

Giet het water af.

Stap 3

Snijd het eiwitarme sandwichbrood af en bewaar alleen de het zachte gedeelte.

Stap 4

Voeg de rijstroom en de bloemkool toe.

Stap 5

Mix.

Stap 6

Snipper de ui en knoflook.

Stap 7

Bak ze in wat olijfolie.

Stap 8

Voeg samen met de specerijen en het maïszetmeel toe aan het mengsel.

Stap 9

Mix.

Stap 10

Verdeel de bereiding in twee.

Stap 11

Rol elke portie in vershoudfolie tot 2 worstjes.

Stap 12

Draai de uiteinden stevig vast

Stap 13

Rol opnieuw in een 2e laag folie.

Stap 14

Kook gedurende 45 minuten.

Stap 15

Laat afkoelen in hetzelfde water.

Stap 16

Kook de zoete aardappel in gezouten, kokend water.

Stap 17

Mix met een beetje kookwater.

Stap 18

Voeg boter toe om het smeuïg te maken.

Stap 19

Haal de worstjes voorzichtig uit de folie.

Stap 20

Vet een koekenpan in.

Stap 21

Bak de worsten in olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn.

Stap 22

Dien warm op.

Serveertip

Op een mooi bordje

Tip van de chef

Breng variatie in de smaak van worsten door de kruiden te veranderen of droge kruiden te gebruiken.

Voeg rijstroom toe aan de gepureerde zoete aardappel om het een zijdezachte textuur te geven.

Speciale benodigdheden:

Een staafmixer

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. 

  • 175g bloemkool
  • 75g zacht eiwitarm sandwichbrood
  • 75ml eiwitarme rijstroom
  • ½ witte ui
  • ½ teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 3 eetlepels tapioca
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • ½ theelepel paprika
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 300g zoete aardappel
  • 15g boter
  • Zout peper