Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme shortbread in een kerstjasje

  • Recept maakt: 5 à 8 koekjes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
  • KOOKTIJD: 20 - 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Doe de boter, de suiker en het eiwitarm meel in een kom.

Stap 3

Kneed er de boter door. Voeg al roerend het water toe.

Stap 4

Bestuif het werkvlak met eiwitarm meel.

Stap 5

Kneed met de handen tot een bewerkbaar deeg.

Stap 6

Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5cm dik. Steek er 5 tot 8 koekjes uit met de uitsteekvormpjes.

Stap 7

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Stap 8

Haal uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op een rooster.

Stap 9

Versier met suikerglazuur en eetbare glitters.

  • 50 g boter
  • 30 g bruine basterdsuiker
  • 110 g eiwitarm meel
  • 10 ml water
  • Suikerglazuur en/of fondant (in verschillende kleuren)
  • Eetbare glitters