Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme pistolets

  • Recept maakt: 4 pistolets
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten
Stap 1

Meng het water, 2 theelepels olijfolie, de gist, de psyllium husk en de suiker in een kom. Laat het mengsel 5 minuten rusten zodat het kan indikken.

Stap 2

Doe het eiwitarm meel in een kom en maak hierin een kuiltje.

Stap 3

Voeg het psyllium husk mengsel hieraan toe en kneed goed met de handen totdat je een stevig deeg krijgt.

Stap 4

Kneed het deeg gedurende 3 à 5 minuten en laat het dan even rusten.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 6

Verdeel het deeg vervolgens in 4 gelijke stukken en rol deze in de gewenste vorm.

Stap 7

Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de resterende olie.

Stap 8

Bak gedurende 20 minuten of totdat de pistolets mooi goudbruin zijn.

Serveertip

Serveer bij de lunch, het ontbijt of gebruik als broodje voor je eiwitarme hamburgers.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie. 

  • 180 ml warm water
  • 3 theelepels olijfolie
  • 4 g gedroogde gist
  • 2 theelepels psyllium husk
  • 1 theelepel suiker
  • 220 g eiwitarm meel (wat extra voor het bestuiven)