Meng de ProZero®, de boter en het maïszetmeel in een pan.
Dik het mengsel in door er voortduren met een spatel door te roeren op een middelhoog vuur, tot het mengsel begint in te koken.
Mix het mengsel glad met een staafmixer.
Giet het mengsel in een bakje, wikkel in folie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Idealiter 24 uur laten staan.
Klop op tot een stevige slagroom.
Vul de vormpjes tot de helft met slagroom.
Steek het stokje erin en vul de vorm tot aan de rand met slagroom.
Goed aandrukken om luchtbellen te voorkomen.
Strijk het oppervlak van de vormen glad met de spatel.
Plaats minimaal 4 uur in de diepvriezer.
Waarschuwing: snel consumeren en bewaar maximaal 3 maanden in de diepvriezer.
Gebruik voor een chocoladeversie een mengsel van slagroom en Vitabiwi® met evenveel room als Vitabiwi®!
Smelt hiervoor wat Vitabiwi en laat afkoelen.
Meng het met de slagroom en giet het in de vormpjes.
Om een Vitabiwi®-buitenkant te verkrijgen, giet je de warme gesmolten Vitabiwi® in de vormen en dek de zijkanten goed af.
Leg het voorgevormde ijs er voorzichtig op, dek opnieuw af met Vitabiwi® om de bovenkant te bedekken en laat 1 uur opstijven in de vriezer. Ontvorm heel voorzichtig.
Voor een “scratch” effect dip je een vork in de gesmolten Vitabiwi en schud je deze over het ijs!