Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme frisco

  • Recept maakt: 12 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd: 5 minuten / Vriestijd: 4 uur
Stap 1

Meng de ProZero®, de boter en het maïszetmeel in een pan.

Stap 2

Dik het mengsel in door er voortduren met een spatel door te roeren op een middelhoog vuur, tot het mengsel begint in te koken.

Stap 3

Mix het mengsel glad met een staafmixer.

Stap 4

Giet het mengsel in een bakje, wikkel in folie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Idealiter 24 uur laten staan.

Stap 5

Klop op tot een stevige slagroom.

Stap 6

Vul de vormpjes tot de helft met slagroom.

Stap 7

Steek het stokje erin en vul de vorm tot aan de rand met slagroom.

Stap 8

Goed aandrukken om luchtbellen te voorkomen.

Stap 9

Strijk het oppervlak van de vormen glad met de spatel.

Stap 10

 

Plaats minimaal 4 uur in de diepvriezer.

Stap 11

Waarschuwing: snel consumeren en bewaar maximaal 3 maanden in de diepvriezer.

Tip van de chef

Gebruik voor een chocoladeversie een mengsel van slagroom en Vitabiwi® met evenveel room als Vitabiwi®!
Smelt hiervoor wat Vitabiwi en laat afkoelen.
Meng het met de slagroom en giet het in de vormpjes.

Om een ​​Vitabiwi®-buitenkant te verkrijgen, giet je de warme gesmolten Vitabiwi® in de vormen en dek de zijkanten goed af.
Leg het voorgevormde ijs er voorzichtig op, dek opnieuw af met Vitabiwi® om de bovenkant te bedekken en laat 1 uur opstijven in de vriezer. Ontvorm heel voorzichtig.

Voor een “scratch” effect dip je een vork in de gesmolten Vitabiwi en schud je deze over het ijs!

  • 200ml ProZero®
  • 25g ongezouten boter
  • 8g maïszetmeel
  • 40g witte suiker
  • 1 eetlepel vanillearoma (of 2g vanillepoeder)
  • 3 Vitabiwi® repen (optioneel)
  • Speciale benodigdheden:
  • Een staafmixer
  • Een elektrische garde
  • Een houten spatel
  • Mini-ijs siliconen mal met stokjes
  • Een metalen spatel om het overtollige af te schrapen