Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme couscous met groenten

  • Recept maakt: 2 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 30 minuten
Stap 1

Was en schil alle groenten.

Stap 2

Snipper de ui.

Stap 3

Snijd de groenten in verschillende vormen.

Stap 4

Verhit een wokpan en besprenkel met olijfolie en een beetje zout.

Stap 5

Bak eerst de ui, dan de groenten.

Stap 6

Giet de bouillon erbij en dek de pan af.

Stap 7

Bewaar warm zodra de groenten gaar zijn.

Stap 8

Kook de eiwitarme couscous volgens de instructies.

Stap 9

Roer de eerste drie minuten constant.

Stap 10

Giet het water af.

Stap 11

Schep de couscous in een kommetje.

Stap 12

Roer de boter onder de couscous met een vork.

Stap 13

Giet de groenten en het kookvocht op een apart bord.

Stap 14

Kruid bij en laat het smaken.

Serveertip

Presenteer de groenten en het kookvocht op een mooi bord en de eiwitarme couscous in een kommetje als bijgerecht.

Tip van de chef

Kruid bij met de toegestane kruiden die jij het lekkerst vindt.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 70g witte ui
  • 40g sperziebonen
  • 150g wortel
  • 100g courgette
  • 100g groene en rode paprika
  • 200g knolraap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200ml groentebouillon
  • 200g eiwitarme couscous
  • 20g boter
  • Zout & peper