Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme ananascake op z’n kop

  • Recept maakt: 1 cake (8 porties)
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Vet een bakvorm in en bestrooi de bodem van de bakvorm met de rietsuiker. Rangschik de ananasringen en de kersen in de bakvorm.

Stap 3

Meng het eiwitarme meel, het bakpoeder en de eivervanger in een kom.

Stap 4

Klop de suiker, de boter en het vanille extract gedurende 1 minuut op in een tweede kom.

Stap 5

Voeg de helft van het meelmengsel en de ProZero hieraan toe en meng gedurende 30 seconden.

Stap 6

Voeg vervolgens het overblijvende mengsel en de resterende ProZero toe. Mix gedurende 1 minuut tot je een homogeen beslag krijgt.

Stap 7

Giet het beslag bovenop de ananasringen en strijk dit glad.

Stap 8

Bak gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake mooi is gerezen en stevig aanvoelt.

Stap 9

Maak de cake los van de randen. Keer de bakvorm snel om boven een serveerschaal en laat de cake er voorzichtig uit glijden.

1 portie (1 stuk cake) bevat: 155 kcal - 0,2 g eiwitten - 10 mg Phe  

ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. 

  • 50 g boter of margarine
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 115 g eiwitarm meel
  • 1 theelepel eivervanger
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 ml ProZero®
  • 4 ananasringen, uitgelekt
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 gekonfijte kersen, gehalveerd