Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarm aardbeienijs

  • Recept maakt: ongeveer 1 liter ijs
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15 min.
  • KOOKTIJD: 4 uur in de vriezer
stap 1

Meng de ProZero slagroom (zie apart recept) in een kom en klop met de mixer de 'room' gedurende 2-3 minuten tot een vaste, luchtige, smeuïge emulsie.

stap 2

Plet de aardbeien in een aparte kom.

stap 3

Meng de suiker, het citroensap en de geplette aardbeien met de handmixer of keukenrobot onder de room gedurende nog eens 1-2 minuten tot je 1 geheel bekomt.

stap 4

Giet het mengsel in een afsluitbare bewaardoos en zet deze gedurende een uur in de vriezer, tot ijskristallen beginnen te vormen.

stap 5

Neem de doos uit de vriezer en meng nog eens goed met een vork tot  de ijskristallen verdwenen zijn.

stap 6

Plaats de doos nadien terug in de vriezer voor minstens 3 uur alvorens het ijs te serveren.

ProZero is een voedingsmiddel voor speciaal medisch gebruik en mag alleen geconsumeerd worden onder medisch toezicht.  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.    

  • 500ml ProZero slagroom, gekoeld (zie recept)
  • 2 x 411g aardbeien op siroop (laten uitlekken)
  • 90g bruine suiker
  • 25ml citroensap