Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Driekoningentaart

  • Recept maakt: Een grote taart voor 6 personen
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 1 uur | RUSTTIJD: 1 uur
  • KOOKTIJD: 35 minuten
Stap 1

Giet de ProZero® in een pan met het eiwitarm griesmeel.

Stap 2

Verwarm al roerend op een middelhoog vuur.

Stap 3

Haal van het vuur zodra het mengsel indikt en giet in een kom. Laat afkoelen.

Stap 4

Voeg vervolgens naar eigen smaak het amandelaroma toe.

Stap 5

Schil de appel, snijd hem in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Voeg wat honing toe voor de smaak.

Stap 6

OF: Snijd de Vitabiwi® in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Laat afkoelen.

Stap 7

Rol het deeg uit en snijd er een cirkel uit.

Stap 8

Druk het deeg in de vorm en verdeel de vulling, laat 2 cm vrije rand over.

Stap 9

Leg de koningsboon in de vulling.

Stap 10

Dek af met het deeg en druk de randen goed aan.

Stap 11

Plaats minstens 30 minuten in de koelkast.

Stap 12

Haal de galette eruit en draai hem om.

Stap 13

Maak 4 gaatjes en teken patronen met de punt van het mes.

Stap 14

Plaats opnieuw in de koelkast gedurende 10 minuten.
 

Stap 15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 16

Bak 35 minuten.

Stap 17

Serveer warm.

Serveersuggestie: Laat de jongste persoon aan tafel kiezen wie welk stuk van de taart krijgt.

Top tip: Op dezelfde manier kun je ook individuele taartjes maken.

ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.