Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Courgette taartje

  • Recept maakt: 4 taartjes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 30 - 35 minuten / Speciale benodigdheden: Een mandoline
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Stap 2

Snijd de courgette in dunne plakjes.

Stap 3

Meng de mosterd, de ‘Violife creamy’ en de Provençaalse kruiden.

Stap 4

Spreid het bladerdeeg uit op bakpapier.

Stap 5

Snijd daaruit een cirkel van 20cm diameter.

Stap 6

Verdeel de mosterdbereiding over het deeg.

Stap 7

Laat een halve centimeter vrij aan de randen.

Stap 8

Schik de courgetteplakjes op het deeg in een rozet.

Stap 9

Plaats om te eindigen een half plakje in het midden van de taart.

Stap 10

Druppel wat olijfolie over de courgetteplakjes.

Stap 11

Bestrooi met wat Provençaalse kruiden.

Stap 12

Bak 30-35 minuten in de oven.

Stap 13

Je kunt de taartjes warm, lauw of zelfs koud eten!

Tip van de chef

Je kunt variëren met de kruiden of een beetje pikant toevoegen.

Je kunt de taartjes afwerken met een paar dunne plakjes champignon (15-20g voor 4).

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 400g courgette
  • 10g mosterd
  • 40g ‘Violife creamy’
  • Een snuifje Provençaalse kruiden
  • 125g eiwitarm bladerdeeg
  • Olijfolie