Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

‘Chocomousse’ taart

  • Recept maakt: 8 stukken
  • VOORBEREIDINGSTIJD: Voorbereidingstijd: 2 uur
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd: 20 minuten / Rusttijd: 3 uur / Speciale benodigdheden: Een deegrol, een taartvorm met een diameter van 24cm en een blender
Stap 1

Wrijf het eiwitarm meel en de margarine samen in een mengkom tot het op grof broodkruim lijkt.

Stap 2

Los de suiker op in het water en meng met het mengsel tot een deeg.

Stap 3

Laat 10 minuten rusten.

Stap 4

Kneed het deeg op een met eiwitarm meel bestoven werkoppervlak tot het glad is.

Stap 5

Rol het deeg, tussen twee stukken vetvrij papier, met een deegrol uit tot een cirkel van 28 cm.

Stap 6

Plaats het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm en druk de randen aan.

Stap 7

Laat 5 minuten staan en snijd dan het overtollige deeg van de zijkanten.

Stap 8

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 9

Bedek de bodem met bakparels of ongekookte rijst en bak 20 minuten, tot goudbruin.

Stap 10

Haal de bakvorm uit de oven en laat afkoelen.

Stap 11

Kook de Vitabiwi®, de boter, de marshmallows en het water in een kleine steelpan op een laag vuur.

Stap 12

Roer goed tot het mengsel een gladde textuur heeft.

Stap 13

Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 14

Voeg het vanille-extract toe aan de ‘slagroom’ en klop tot een stevig geheel.

Stap 15

Spatel het Vitabiwi®-mengsel door de ‘slagroom' tot alles goed gemengd is.

Stap 16

Zet in de koelkast tot je taartbodem helemaal afgekoeld is.

Stap 17

Mix de frambozen en de poedersuiker in een blender tot een gladde massa. Voeg eventueel een theelepel water toe.

Stap 18

Giet de coulis uit over de bodem van de taartvorm, zodra het deeg voldoende is afgekoeld.

Stap 19

Spatel het Vitabiwi® mengsel op de coulis en strijk glad tot de ‘mousse’ perfect plat is.

Stap 20

Zet in de koelkast en laat 2 uur opstijven.

ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de taartbodem:
  • 250g eiwitarm meel, plus wat extra om te bestuiven
  • 125g zachte margarine
  • 30g suiker
  • 60ml water
  • Voor de vulling:
  • 150g frambozen
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 5 x 25g Vitabiwi® repen
  • 25g boter
  • 75g eiwitarme marshmallows
  • 30ml water
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 300ml ‘slagroom’