Verwarm de oven voor tot 200°C.
Meng de ProZero, het water, de psyllium husk, de gist en de vanille essence in een ko men laat gedurende 5 minuten indikken.
Wrijf in een andere mengkom de suiker door de boter met je vingertoppen tot een zandachtige textuur.
Voeg het eiwitarm meel toe en meng goed.
Voeg het vloeibare mengsel toe en meng tot een kleverig deeg.
Bestuif een schoon oppervlak met wat eiwitarm meel. Leg hierop het deeg, kneed gedurende 1 minuut en laat 20 minuten rusten.
Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Duw het deeg met je handen plat tot een cirkel van 2cm dik.
Plaats de uitsteekvorm in het midden van de cirkel. Snijd met een mes segmenten van 2cm breed in het deeg van aan de uitsteekvorm tot het uiteinde van het deeg. Haal nadien de uitsteekvorm weg.
Smelt de Vitabiwi au bain marie.
Lepel 1 koffielepel gesmolten Vitabiwi op elk segment van het deeg.
Draai elk segment 180 graden.
Bestrijk het brood met ProZero en strooi er de lichtbruine suiker over.
Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten of totdat het brood goudbruin kleurt.
Laat volledig afkoelen op een rooster.
ProZero en Vitabiwi zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.