Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Butternutsoep, de PKU editie

  • Recept maakt: 3 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 35 minuten
Stap 1

Verhit de olie in een kookpan en stoof de butternut, de look, de ui en de zoete aardappel tot ze gaar zijn.

Stap 2

Voeg de bouillon toe en laat koken.

Stap 3

Verlaag het vuur, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten sudderen.

Stap 4

Mix met een staafmixer tot een fluweelzachte soep.

1 portie bevat: 146 kcal - 1,2 g eiwitten - 66 mg Phe  

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ geplet teentje look
  • 50 g fijngesneden ui
  • 100 g zoete aardappel, geschild en gesneden in blokjes van 2cm
  • 200 g butternut, geschild en gesneden in blokjes van 2cm
  • 500 ml groentebouillon
  • Zout en peper