Doe de stukjes appel en peer in een kom en giet het citroensap erbij.
Giet de suiker in een pan, zet op een middelhoog vuur en roer.
Voeg de boter toe zodra de suiker is gesmolten.
Laat de karamel egaal worden, voeg dan de ProZero® toe en meng het geheel.
Voeg vervolgens de appel- en peerstukjes toe en meng goed met de karamel.
Zet het vuur zachter en laat het fruit verder stoven en karamelliseren. Scheid de vloeibare karamel door de stukjes fruit boven een kom uit te lekken.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem besprenkeld werkblad tot het 2 à 3 mm dik is. Snijd 4 cirkels uit met een koekjesvorm en leg ze op de bakfolie.
Laat de deegcirkels in de koelkast rusten tot het fruit is afgekoeld.
Haal de deegcirkels uit de koelkast. Beleg het midden van 2 deegcirkels met de appel- en peervulling en de appelmoes. Laat aan de rand nog een centimeter deeg over.
Dep met een borsteltje water op het nog zichtbare deeg rond de fruitvulling.
Leg een tweede deegcirkel over de deegcirkels met fruitvulling en druk de randen stevig aan. Controleer of ze goed vastplakken zodat de vulling niet kan ontsnappen.
Laat de flappen 10 minuten rusten in de koelkast.
Haal de flappen uit de koelkast en bak ze gedurende 15 à 20 minuten. Dankzij de boter zal het deeg rijzen en een goudbruine kleur krijgen.
Leg de flappen op een bord en besprenkel ze met de vloeibare karamel.
Voedingswaarden: 1 portie levert 420kcal 0,6g eiwit – 0,4 deel Phe – 8mg Phe
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie. De voedingswaarden van dit recept zijn berekend met het Evry diëtistenprogramma en met de productinformatie die beschikbaar was op het moment van publicatie van dit recept.