Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Nicolas

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Nicolas is nu drie jaar actief als Vitaflo chef voor Frankrijk en de BeNeLux. Hij staat dus dagelijks in de keuken eiwitarme recepten te ontwikkelen voor patiënten die omwille van een metabole aandoening een eiwitarm dieet dienen te volgen. Die recepten en de keuken hebben dus niet veel geheimen meer voor hem, maar hij komt niet zo vaak in contact met de aminozuurpreparaten. Om ook wat ervaring op te doen met dat aspect van het eiwitarme dieet, nam hij deel aan deze week. 

 

“Het kan soms wat moeilijk zijn wanneer je eiwitarm kookt omdat je niet alle producten mag gebruiken. Toch probeer ik steeds mijn best te doen om zo veel mogelijk smaak en variatie aan de gerechten te geven. Het is niet omdat de gerechten arm aan eiwitten moeten zijn, dat ze ook arm aan smaak hoeven te zijn.” Nicolas had in het verleden al enkele traditionele aminozuurpreparaten geproefd, maar hij was nu wel aangenaam verrast door het preparaat op basis van GMP. “De meer neutrale smaak is echt een sprong voorwaarts voor de patiënten vind ik.” 

niccy.jpg

Ondanks jaren ervaring in de eiwitarme keuken, kan Nicolas nog steeds genieten van de kleine dingen. Zo is hij bijvoorbeeld een enorme fan van bladerdeeg en alle gerechten die daar bij horen. “Ik kan echt genieten van het kneden van het deeg, dat is voor mij een moment van pure ontspanning.” Qua smaak was dan weer de groentecurry zijn favoriet. Nicolas geeft ook nog een tip mee: “Kook eens met het hele gezin. Dat is een leuke activiteit en zo betrek je iedereen bij het eiwitarme dieet.”

chef_nic_2_0.jpeg

Voor Nicolas is koken niet alleen zijn beroep, maar ook zijn grootste hobby. Daarnaast probeert hij ook regelmatig te gaan joggen. “Ik heb niet meteen een verschil gevoeld met anders, maar ik moet wel zeggen dat de preparaten mijn eetlust remden. Ook de tussendoortjes zorgden ervoor dat ik doorheen de dag minder honger had.” Die les gaat hij ook proberen mee te nemen met het oog op zijn toekomstige gerechten. “Door deze week de combinatie van eiwitarme gerechten en aminozuurpreparaten te ervaren, heb ik een beter zicht gekregen op de porties die nodig zijn en daar ga ik in de toekomst meer rekening mee houden.” 

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie. 

chef_nic_3_0.jpg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN