Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Michelle

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Michelle is de business manager van het Vitaflo team en heeft bijna 30 jaar ervaring met metabole aandoeningen. Tijdens haar opleiding als diëtiste leerde ze het eiwitarme dieet voor patiënten met een metabole aandoening kennen. Later deed ze ook praktijkervaring op in de begeleiding van patiënten die een eiwitarm dieet dienen te volgen. Michelle volgde het dieet om zelf te ondervinden welke invloed het heeft op het dagelijks leven. 

 

“Ik proef al 28 jaar regelmatig aminozuurmengsels en ben de specifieke smaak ondertussen al wel gewend. Dat stukje van het dieet viel voor mij dus al heel goed mee.” Het was voor Michelle wel een uitdaging om aparte gerechten te bereiden naast de maaltijden voor de rest van het gezin. Daarnaast moest ze dan ook kunnen weerstaan aan de verleiding van de gerechten die rondom haar gegeten werden. Ook het voorbereiden van gerechten om mee te nemen naar het werk vergde heel wat planning. “De ‘kaas’ en pesto tosti heb ik op kantoor klaargemaakt à la minute. Dat was wel even puzzelen met beperkte kookmiddelen, maar het is wel gelukt.”

lunch-1-225x300.jpeg

Michelle rijdt 2 tot 3 keer per week paard, daar is ze al snel een paar uur mee bezig ’s avonds. Daardoor moest ze op voorhand maaltijden voorbereiden of die avonden de keuze maken voor een snel te bereiden gerecht. “Ik voelde het effect van de grotere porties groenten wel na een paar dagen. Dat heeft me niet beperkt om actief te kunnen zijn.” Ze leerde zo wel dat ze wat meer groenten en fruit kan gebruiken in haar eigen eetpatroon. Dat is iets wat ze in de toekomst wil proberen te integreren. 

pku-week-dag-2c.jpeg

“Potjes om je maaltijden in mee te nemen naar je werk en om restjes in te bewaren zijn echt noodzakelijk.” Dat had Michelle al snel door. Daarnaast is ook een goede kruiding van de gerechten zeer belangrijk. Al is dat natuurlijk iets wat iedereen voor zichzelf moet bepalen. “Door deze week kreeg ik nog meer respect dan ik al had voor de patiënten die dit dieet al jaren volhouden. Ook gaf het mij meer praktisch inzicht in de aanpassingen die gezinnen moeten invoeren wanneer een kindje gediagnosticeerd wordt en zij voor de start staan van het eiwitarme dieet.” 

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie. 

picture8.jpg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN