Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Martine

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Martine werkt al bijna 10 jaar voor Vitaflo in Frankrijk. Daar is ze verantwoordelijk voor een goede relatie met de ziekenhuizen en staat ze ook in voor de vlotte samenwerking met de patiëntenverenigingen. Door haar contacten met de diëtisten krijgt ze vaak de moeilijkheden te horen die patiënten ondervinden wanneer ze een eiwitarm dieet dienen te volgen omwille van een metabole aandoening. Om in de toekomst nog beter te begrijpen waar die patiënten mee te maken krijgen, besloot Martine om zelf ook een week een eiwitarm dieet te volgen.

 

“Na deze week is mijn respect voor de patiënten en hun omgeving alleen nog maar toegenomen, want er komt veel meer bij kijken dan je aanvankelijk zou denken. Je dient echt veel meer op voorhand te organiseren qua maaltijdplanning, boodschappen, … Even last minute iets klaarmaken, afhalen of bestellen is echt een heel stuk moeilijker.“ Bij een eiwitarm dieet staat de organisatie dus best op punt en reken je liever niet te veel op last minute improvisatie. Om voor de start van de week even alles even op een rijtje te zetten en volledig zen te worden, haalt Martine graag haar yoga matje boven. 

pku-week-dag-3c-225x300.jpg

Martine vond het zeer aangenaam dat er zo veel verse groenten op het menu stonden. “De courgetti spaghetti bolognaise vond ik echt heerlijk, maar ook de andere recepten zaten boordevol lekkere groentjes. Dat is iets wat de dag van vandaag soms wat te weinig wordt gedaan: echt de tijd nemen om met verse groenten te koken.” Daarnaast ontdekte Martine ook dat er ergens in haar misschien wel een bakker schuilt. “De pistolets vond ik zeer leuk om klaar te maken. Ze gaven een aangename geur in huis en waren ideaal voor het ontbijt.” 

breakfast-3-225x300.jpg

“Omdat het dieet toch behoorlijk wat voorbereiding vraagt, lijkt het mij soms wel net iets moeilijker te combineren met je professionele activiteiten en met het gezinsleven. Vooral voor gezinnen die het niet gewoon zijn om veel te koken en eerder hun maaltijden afhalen, vergt het dieet toch een serieuze aanpassing.” Gelukkig zijn er dan wel nog de workshops van Vitaflo en de receptenpagina om inspiratie op te doen.  

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie. 

dinner-7-225x300.jpg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN