Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Lindsay

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Lindsay is Marketing & Scientific Support Manager voor Vitaflo France-Benelux en telt bij Vitaflo al negen dienstjaren. Wanneer ze niet in de keuken staat te koken of te bakken, kun je haar op café of op restaurant terugvinden bij haar vrienden. Met een achtergrond als diëtiste is het eiwitarme dieet bij eiwitstofwisselingsziekten haar goed bekend. Ze schreef er zelfs haar thesis over. Door zelf een eiwitarm dieet te ervaren, hoopt ze in de toekomst de PKU-patiënten nog beter te kunnen behelpen.

pku-week-dag-4a-225x300.jpeg

"Ik had verwacht dat ik het moeilijk zou hebben om 3 tot 4 maal per dag een aminozuurpreparaat in te nemen gezien ik de smaak ervan niet gewend ben, maar dat viel erg goed mee! Ik dronk mijn preparaat steeds lekker fris voor mijn maaltijd en na het sporten.” Ook de gerechten boordevol groenten vielen in de smaak. Door te experimenteren met de kruiding wist Lindsay alle gerechten op smaak te brengen zoals ze zelf graag heeft. “Dat zou ik ook als tip willen meegeven: experimenteer met kruiden en specerijen, want zo kun je de gerechten aan je eigen voorkeur aanpassen”.

Tijdens een avondje met de vrienden had Lindsay het lastig om te weerstaan aan de borrelhapjes die geserveerd werden bij de drankjes. “Daar zou ik onder normale omstandigheden niet aan kunnen weerstaan, maar deze keer paste ik ervoor”. Om niet te veel tijd in de keuken te verliezen, bereidde ze een aantal gerechten op voorhand klaar die ze dan bewaarde in de koelkast of in de diepvriezer. “Ik raad aan om voldoende plastic bakjes te verzamelen om de voorbereide maaltijden in te bewaren”.

picture5.png

Door een goede maaltijdplanning moest ze slechts 1 keer in de week naar de winkel en door enkele gerechten op voorhand klaar te maken, won ze tijd in de keuken. “Ik vind het erg indrukwekkend dat zowel de patiënten als hun omgeving dagelijks bezig zijn met maaltijdplanning. Een dikke pluim voor hen! Ik ga dat ook proberen toepassen op weekbasis. Dan ben ik minder geneigd om een snelle hap te kopen.”

picture6.jpg

Tijdens de eiwitarme week slaagde Lindsay er ook vlot in om haar sportritme te behouden. “In de ochtend en na het sporten dronk ik een aminozuurpreparaat op basis van GMP omdat ik de smaak milder vind dan die van een traditioneel aminozuurpreparaat. Ook lijkt dat op de eiwitshakes die sporters soms gebruiken, waardoor het niet opviel dat ik een aminozuurpreparaat innam. Voor de rest ervaarde ik niet echt een verschil met andere weken.”

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie.

picture7.jpg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN